More Website Templates @ TemplateMonster.com - January15, 2013!

Recomandări

IMG_8460În ce ordine vor fi capturați câinii:
- câinii agresivi și foarte agresivi care circulă liber, fără însoțitor, în preajma școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor, pieţelor publice;
- căţelele cu pui aflate în preajma şcolilor, grădiniţelor, parcurilor, pieţelor publice;
- câinii de talie mare și medie care circulă liber, fără însoțitor, în preajma școlilor, grădinițelor și locurilor de joacă pentru copii;
- cățelele gestante;
- câinii care circulă liber, fără însoțitor, în haite în toate locurile publice;
- câinii care circulă liber, fără însoțitor, în zonele periferice ale localităților;
- puii de câine cu vârsta de până la șapte luni care circulă liber, făra însoțitor, în zona școlilor, grădinițelor, parcurilor, piețelor, străzilor intens circulate.

Pe de altă parte, câinii sterilizați, ocrotiți și asumați de către comunitățile de locatari, care nu circulă liber în spațiile publice, nu vor fi capturați de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

IMG_8477Costume speciale pentru hingheri
Persoanele care capturează câinii fără stăpân sunt obligate să poarte costume de protecţie împotriva muşcăturilor, special confecționate în acest scop.
Mai mult, la intrarea în adăposturi și în fața sediului în care funcționează autoritatea care se ocupă de gestionarea problemei câinilor fără stăpân, trebuie afișate mesaje legate de: capacitatea adpostului, câți câini sunt în adăposturi, care este programul de lucru cu publicul, dar și orele în care pot fi vizitate adăposturile, în vederea adopțiilor.

Ce se întâmplă cu maidanezii de când intră în adăposturi?
În primele șapte zile ei pot fi revendicați sau adoptați, iar din a opta zi ei pot fi adoptați la distanță. „Începând cu a 8-a zi de staționare a câinilor fără stăpân în adăpostul public, aceștia pot fi adoptați la distanță de către persoane fizice și juridice din țară și din străinătate. Adopția la distanță se realizează prin completarea unui formular.

IMG_8458După completarea formularului de adopție la distanță și identificarea câinilor adoptați prin această procedură, serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să prelungească termenul de adăpostire al câinilor adoptați pe durata respectării de către adoptator a obligațiilor materiale asumate prin declarația de adopție la distanță.

În ceeea ce privește costurile, persoanele care adoptă la distanță câini fără stăpân suportă toate cheltuielile necesare pentru menținerea câinilor în adapost. Numărul câinilor adoptați la distanță de o persoană nu este limitat.